Egyházi Gábor vezető instruktor

Az edzői siker kulcsa

A legnagyobb probléma a mai fitness irányzatokban a rendezetlenség. Csinálni kell valamit, valahogy, de azt keményen. A kezdők, a túlsúlyosak és az átlagos ember ettől megretten. Az „internet akadémia” ontja magából az extrém tréningeket, amikben egy kezdő számára nincs belépési szint és úgy érzi, hogy ő ezt nem tudja csinálni. Én úgy gondolom, hogy mindenkinek megvan a joga a mozgáshoz és nekem mint  vezetőnek kötellességem segíteni mindenkinek,mindezt úgy teszem hogy a munkám a hobbim. Fontosnak  tartom, hogy a Straight Edge (Tiszta Élet) filozófiáját megismertessük a tanítványokkal.Valamilyen szinten  példát mutatok nekik azzal,ahogy a terem falain kívül, a hétköznapokban élek.Nem iszom alkoholt,nem  dohányzom,nem használok drogokat tisztelem a testem azzal,hogy nem mérgezem semmivel. A test szent
hely, ahol a lélek lakik- vigyázni kell rá.Nem nehéz hiteles embernek lenni,egyszerűen csak azt kell tennem amit a szívem diktál.

Lépésről lépésre haladjunk

Én annak vagyok a híve, hogy lépésről-lépésre haladjunk. Tanítványainknak azt mondjuk, hogy 80 éves korunkig gyakorlunk, utána kezdünk el keményen edzeni. Az improvizációs készség fejlődik az edzéstervezésnél, ami nem azt jelenti, hogy egymásra dobunk 10 gyakorlatot, aztán hajrá, mehet az edzés lesz ami lesz, hanem az aktuális feladat regressziós-progressziós lépcsőit egy időben-egy csoportnál, személyre szabva tudja alkalmazni a kolléga. Közösséget építünk aminek fontos hozadéka,hogy az emberek feltöltődni járnak hozzánk,ami megmutatkozik a hétköznapi életükben is.

Hogyan hozhatod ki a legtöbbet a tanítványaidból?

Az én helyzetem egyszerű, mert 17 éve gyógymasszőrként dolgozom. Nagy segítség lehet, ha az ember minimális anatómiai-élettani képzettséggel rendelkezik. Nem fogunk operálni az edzések után, de jó ha tisztában vagyunk az alapokkal. A GFM mellé én mindenféleképpen elvégezném az FMS I-II. képzést, hiszen ezek a rendszerek egymásra épülnek, kapcsolódnak.Halálunk napjáig folyamatosan tanulnunk kell, és a megszerzett tudást át kell adnunk a tanítványoknak, hiszen megtisztelnek minket a figyelmükkel és bíznak bennünk. Tanulunk a mestereinktől, tanítunk a tanítványainknak, tanulunk a tanítványainktól. Ez a körforgás lényege.