ONLINE SZEMINÁRIUM

Oxygen Advantage Children Course online szeminárium

KINEK AJÁNLOTT

Azoknak, akik szeretnének többet tudni arról, hogy az Oxygen Advantage módszer hogyan használható gyermekek esetében.

AZ ELŐADÓ

Patrick Mckeown

KURZUS HOSSZA

42 perc 43 mp

A KURZUS LEÍRÁSA

Az Oxygen Advantage Patrick McKeown által kidolgozott légzéssel foglalkozó rendszer, melynek alapja a helyes légzéstechnikák elsajátítása által végbemenő általános egészség és sportteljesítmény javulás. Patrick McKeown korunk egyik leinkább elismert Buteyko és légzésteraputája, akinek a rendszerét a 360AKADÉMIA képviseli Magyarországon.

Figyelem, magyar nyelven feliratozva!

 
Kevés szülő van tisztában azzal a ténnyel, hogy az arcunk formáját nem csak a genetikánk formálja, hanem ehhez köze van annak is, hogy nyitott szájjal éljük-e az életünket. A túllégzés okolható számos problémáért, mint: allergia, asztma, fogászati panaszok, alvászavar, figyelemzavar. A kutatások meggyőzőek, a megoldás pedig talán pedig egyszerűbb, mint hittük. A légzés optimalizálásával segíthetünk gyermekünknek, hogy megelőzzünk számos későbbi egészségügyi panaszt, és általában fókuszáltabb legyen az iskolában, mélyebben aludjon és pihentebben ébredjen. A hat rövid, magyarul feliratozott lecke segítséget ad a szülőnek abban, hogy a légzésről játékosan tudjon beszélni a gyermeknek és az alapokat képes is legyen megtanítan

A kurzus tematikája

A videó a légzés működésébe történő bevezetéssel indul. Patrick elmagyarázza a levegő útját, ahogy bejut az orron keresztül, végighalad a torkon át a légcsőbe, a hörgőkbe, a hörgőcskékbe, és végül a tüdőhólyagocskákba. Az orrlégzés rendkívül fontos a jó minőségű alváshoz, a koncentrációhoz, a nyugodt viselkedéshez, valamint a megfelelő sportteljesítményhez. Ráadásul intelligensebben is nézünk ki, ha az orrunkon keresztül lélegzünk. Így lélegeztek az őseink, valamint az állatok is. A macskák, a lovak, és Charlie a szamár is az orrán keresztül szívja be és fújja ki a levegőt. A nyelv helyes pozícióját úgy mutatjuk be, hogy a gyermekkel (esetünkben Laurennel) csettintéseket csináltatunk. A nyelvnek a szájpadláson kell pihennie, az ajkak pedig finoman össze vannak zárva. A helyes légzésmintákkal kapcsolatos instrukciókat követően Patrick az ’apró lélegzet visszatartások’ gyakorlatot (6. gyakorlat) tanítja meg Laurennek. Ezt a gyakorlatot gyakran használjuk a köhögés, zihálás és légszomj enyhítésére, valamint egyúttal kiváló módszer arra is, hogy a gyermeket megismertessük a lélegzet visszatartásának érzésével. Kérjük meg a gyermeket, hogy ülő helyzetben lélegezzen ki az orrán keresztül, fogja be az orrát, és tartsa vissza a lélegzetét 3-5 másodpercig.
Ezt a légzőgyakorlatot a gyermek sétálás vagy kocogás közben hajtja végre. A gyakorlat azzal kezdődik, hogy Lauren séta közben az orrán keresztül veszi a levegőt. Néhány percet követően befogja az egyik orrlyukát, így kizárólag egy orrlyukon keresztül vesz levegőt. Eközben az állkapcsa el van lazítva, a nyelve pedig a szájpadlásán pihen. Később a gyakorlat során Lauren 1 percig kocog, 1 percig sétál, majd ismét 1 percig kocog. A gyakorlat célja, hogy megtanítsuk a gyerekeknek a fizikális edzés közbeni orrlégzés fontosságát.

Buteyko Gyermekeknek Online Videó Kurzus

1. BEVEZETÉS A LÉGZÉS MŰKÖDÉSÉBE & ’APRÓ LÉLEGZET VISSZATARTÁSOK’ GYAKORLAT

Play Video

3. “LÉPÉSEK” GYAKORLAT

Play Video

5. LÉLEGEZZ KÖNNYEN A HASADBA

Play Video

2. ORR KIDUGÍTÓ GYAKORLAT

Play Video

4. ORRLÉGZÉS FIZIKÁLIS EDZÉS SORÁN

Play Video

6. AZ AJKAK LERAGASZTÁSA ALVÁSHOZ

Play Video