Mikrobiom

KINEK AJÁNLOTT?

Azoknak, akik szeretnének többet tudni a mikrobiommal kapcsolatban.

AZ ELŐADÓ

Bóday Ádám

KURZUS HOSSZA

2 óra 17 perc 36 mp

A második agy online szeminárium

MIKROBIOM

A KURZUS LEÍRÁSA

Nem véletlenül használja a magyar nyelv az emésztő probléma kifejezést. Kevesen vannak tisztában a ténnyel, hogy problémáink nagy része odabent kezdődik. Rohanó világunkban civilizációs (hiány)betegséggé vált a mikrobiom (bélflóra) elszegényedése (és hiánya). Ez éppen annyira köszönhető a helytelen táplálkozásnak és az elfogyasztott táplálék minőségének, mint az emésztésről alkotott képünknek. A legtöbben nem ismerik az emésztés működését és jelentőségét is jócskán alulértékelik.

A mikrobiom most a tudományos érdeklődés fókuszába került. Egyre több, eddig nehezen magyarázható kórkép és folyamat nyert értelmet a mikrobiom behatóbb vizsgálatával. Ezeket az összefüggéseket szeretnénk megosztani veletek. A mikrobiom és az emésztés egyensúlyának helyreállítása is porondra kerül a gyakorlatban alkalmazható praktikákkal.

Play Video

A KURZUS tematikája

1. A MIKROBIOM

1.1. Belsőséges kapcsolat Bélflóra

1.2. A külső védvonal a Bőrflóra és a nyálkahártyák

1.3. A mikrobiom mint szerv

1.3.1. Védelem – immunitás – az immunrendszer betanítása, az immunitás készültségének fenntartása, az immunitás védvonalai

1.3.2. Hormonok, hangulatok

1.3.3. Emésztés

2.1. Az elszegényedés okai

2.1.1. Higiénia hipotézis – háború a mikróbákkal

2.1.2. Császármetszés – steril születés

2.1.3. Anyatej – a legtökéletesebb szimbiotikum

2.1.4. Antibiotikumok

2.1.4.1. Gyógyszerek

2.1.4.2. Növekedés fokozók

2.1.5. Intenzív mezőgazdaság

2.1.6. Vezetékes víz

3.1. Az evolúciós folyamat – a mikróbák háziasítása

3.2. A természetes utánpótlás – alkalmazkodás a környezethez – a Föld meghódítása

3.3. A mikrobiom raktára a féregnyúlvány

4.1. A vegyes étrend

4.2. A szezonalitás

4.3. A napi ritmus és az étkezések

4.4. Természetes mikroflóra beszerzése

– A vizsgát a képzéstől számított 6 hónapon belül szükséges elvégezni.
– 60 összetett kérdés lesz
– 3 próbálkozási lehetőséged van
– 80%-ot el kell érni a sikeres vizsgához

6. REGENERÁCIÓ

6.1. Növekedés

6.2. Pihenés, rekreáció

6.3. Gyógyulás

7.1. A belsőnk lakóinak jelzései

7.1.1. Jóllakottság

7.1.2. Kívánósság, válogatás

7.1.3. Depresszió elvonási tünetek

8.1. Metabolikus utak

8.1.1. Cukor – glikogén

8.1.1.1. az izomraktárak –

8.1.1.2. zsírdepónia – inzulin hegyek

8.1.2. Fehérjék – drága energia

8.1.3. Zsír – koncentrált forma

8.1.3.1. Ki dönti el, mi lesz belőle?

8.1.4. Rostok – az emésztés edzése

8.1.4.1. A rost, mint lakhely teremtés

8.1.4.2. Rostok és a SCFAs

8.1.4.3. A rostok hatása a belső mozgásokra

8.2. A felkészülés – edzés

8.2.1. Funkcionális éhezés vége!

8.2.2. Az időzített éhség helye és szerepe a felkészülésben

8.2.3. Időzített emésztés?

8.2.4. energiaforgalom és teljesítmény szinkronizálása

8.3. Versenyláz – EUSTRESSZ

8.3.1. Teljesítmény és éhség

8.3.2. Teljesítmény és a raktárak használata

8.3.3. Tápanyag utánpótlás verseny alatt – mit esznek a pangó belek?

9.1. Kutatások a témában

9.1.1. Humán genom projekt mellékhatása – a hiányzó 30-40 ezer gén?

9.1.2. Kínai orvoslás

9.1.3. A fekál transzplantáció

9.1.4. Mikrobiom és az NCD-k – Tyúk vagy a tojás?

9.1.4.1. Obezitás

9.1.4.2. Diabetes 2 – 3

9.1.4.3. Autoimmun zavarok (Chron, SM, Allergiák)

9.1.4.4. GAP szindróma (Asperger, Autizmus, Kényszeresség, Figyelemhiány, hiperaktivitás –ADHD)

9.1.4.5. Rheumatoid arthritis

9.2. Probiotikumok

9.2.1. Kapszulázva

9.2.2. Természetesen

9.3. Prebiotikumok

9.3.1. Rostok, különleges cukrok,

9.3.2. Tasakosok

1

0.1. A reflux – a beindított emésztés

10.2. Laktóz intolerancia – enzimtermelés újraindítása

10.3. Glutén és kazein érzékenység – működő gyomor

10.4. Puffadások – SIBO – tisztuló vékonybél

10.5. IBS – az emésztés helyreáll

10.6. A farkasétvágy – egy porció elég

10.7. Ideális testsúly – a diéta betartása

10.8. Stressz küszöb – koncentráció

VIDEÓ KURZUS

No data was found

Telefonos ügyfélszolgálat munkanapokon elérhető 08:00 és 16:00 között: +36305996035