Trigger-pont terápia edzőknek képzés bemutatása

A képzés célja, hogy megismertesse az edzőket a gyakori sérülések és fájdalmak trigger pont terápiájával, gyakorlati és azonnal alkalmazható módon. Az egy napos képzésen megismerkedünk a technika elméleti alapjaival és összefüggéseivel is, majd testtájakra bontva végigvesszük a kezelési módszereket és az alkalmazási lehetőségeket.

A képzés leírása

A képzés elején megismerkedhetsz a trigger pontok kialakulási okaival, és az általuk okozott panaszok, problémák sokaságával. A képzés második felében megtanulhatod, mikor és hogyan keresd a trigger pontokat, valamint testtájanként végigvesszük a fontosabb izmok kezelését.

A képzés a rehabilitáció világa iránt érdeklődő edzőknek szól, nem szükséges egészségügyi végzettség!

A képzés oktatója

Csíky Ferenc- rehabilitációs szakember

A képzéssel járó előnyök

Képessé válsz megoldani néhány gyakori mozgásszervi problémát (pl. térd, csípő, hát, váll, könyök stb. fájdalmak), megelőzheted a sportolóid lesérülését, és növelheted teljesítményüket.

A triggermasszázst elsősorban fájdalomcsillapításra használom a hozzám fordulóknál. Korábban a gyerektraumatológián rengeteg végtagi törés utáni rehabilitációt végeztem, főleg könyök és térdsérült páciensekkel. A kontraktúrák kezelésében fontos szerepet játszott a triggerpontok kezelése is, jó hatással volt a fájdalmakra, gyorsította az ízületi mozgástartomány helyreállítását. Nagyon praktikus kezelési módszernek tartom, mert mindig „kéznél van”, eszközöket nem igényel, így masszázs vagy streching közben is alkalmazható. Eszközök segítségével pedig a páciens saját maga is megtanulhatja a pontok kezelését, így segítve a fájdalomcsillapítást és a gyógyulást.

Hatvani Dorottya

gyógytornász, TSMT terapeuta, SMR System szakértő, Triggermassage Specialista

A TriggerMassage általános bemutatása

Következő Trigger-pont terápia edzőknek képzések