Stefanovics József vezető instruktor

Az edzői siker kulcsa

Minden edző kiindulási pontja, maga az ember. Lehet a hétköznapok és az élet tökéletességét építő átlag személy, vagy egy élsportoló, aki specializáltan adott sport teljesítményben szeretné a legjobbját alkotni. Fontosnak tartom jól ismerni a kiinduló pontot. Csontokat, izmokat, bio mechanikát, az idegrendszert, energia háttereket, regenerációs folyamtokat. Az értelmi és érzelmi oldalt ugyan így. És fontosnak tartom megérteni a célokat, amiben fel szeretné használni a képességeit az adott személy. Az egészséges életet vagy egy sportági profilon keresztül egy eredményesebb szereplést, jobb teljesítményt.

Rendszer építés és folyamat menedzselés!

Az edző rendszert épít, és folyamatokat menedzsel. Helytelen vagy szervezetlen mozgással mindenki találkozik. Többször nem látjuk, honnan is induljunk ki, hol kezdjük el. Nem tudjuk pontosan meghatározni, melyik időszakban, mit is és hányszor kell végezni? Mire kell a hangsúlyt helyezni? Mit szükséges kihagyni és ugye hogyan lehet mindezt egyénre szabni, vagy pont egy csoportban felhasználni az életükbe építeni?

Hogyan hozhatod ki a legtöbbet a tanítványaidból?

A KSG rendszere segít számomra a leginkább abban, hogy az idegrendszert és az alapvető mozgásmintákat jobban értsem, és alapot nyújtson mind ezekhez, és tervezhetően, nagyban javítsam a felnőttek mozgását, vagy előkészítsem a gyerekekét. A PWRON az élettani alapokban, edzésfolyamtokban, felmérésekben és edzéstervezésben nyújt nagy segítséget. Átlátom ezek által, azt is, hogy mire mennyi idő szükséges, hogy illesszem össze a részeket. Fontossági sorrendet és prioritások vagyok képes kialakítani. A Strongfirst vagy a különböző küzdősportok módszertana egy eszköztár, amiből gazdagon válogatok. Mindezeket egy holisztikus szemléletben, komplexen vizsgálom, tervezem és ellenőrzöm.