Galba Zsolt vezető instruktor

Alapok nélkül nem megy

Közismert, hogy korunk embere viszonylag gyenge. Az ülőmunka, a modern civilizáció megannyi vívmánya mind ezt támogatja. A stressz, a mindennapok sodrása ólomsúlyként nehezedik a vállukra. Alacsony energiaszinttel, tartáshibákkal és túlhajszoltsággal küszködnek. Ennek ellenére, a megfelelő alapok nélkül mindenki brutálisan akar edzeni, mert csak attól remél, lehetőleg azonnali eredményt. Erőedzőként naponta szembesülök ezzel. Nem holnapra akarunk eredményt, hanem folyamatos fejlődést akarunk, mégpedig évtizedekig. A megfelelő edzéstervezéssel a tanítványok ugyanúgy saját maguknak is meglepetést okoznak majd, ahogyan edzőiknek. Ezt mondatja velem az elmúlt 23 év megannyi megmozgatott tonnája, kudarcai, olvasmányai és tanulmányai.

Gondolkodj rendszerben!

Rendszergondolkodó vagyok, ennek megfelelően a Macebell használata is egy komplex rendszer. A fokozatosságra épít, időt hagyva a testnek, hogy alkalmazkodjon. A tanulás folyamata biztonságos. Miközben az atléta beletanul egy kemény eszköz használatába, belelát a rendszerbe is és testtartása megváltozik, teste a szokásos edzés által elhanyagolt területeken acélossá lesz, szokatlan mozgásirányokban is. Ez nem csak egy eszköz a sok közül. Megismerése során a tanítvány mozgása, koordinációja, fogásereje is drámaian javulni fog.

Hogyan hozhatod ki a legtöbbet a tanítványaidból?

Ha az atléta fogásereje és törzsereje javul, mindenben fejlődni fog. A Macebell küzdősportolóknak a leghasznosabb és azoknak, akik kedvelik a megszokottól eltérő, kemény edzéseket. Forgatása alázatra tanít és mentális keménységre nevel. Igazán kemény edzésekre számíthatunk, anélkül azonban, hogy az napokra kiütne, kifárasztana bennünket. A Macebell Intro bepillantást enged a buzogányok világába, résztvevői a bevezetés után már maguktól tökéletesíthetik a technikát. A Macebell Instruktori program pedig bemutatja a teljes gyakorlattanulás ívét.