Csíky Ferenc vezető instruktor

Az edzői siker kulcsa

Van egy közös pont, ami összeköti azt a több 1000 edzőt, akivel pályafutásom közel 25 éve alatt találkoztam. Napi tevékenységük során mindannyian találkoztak olyan helyzetekkel, ahol a rehabilitáció témája felmerült.

Tanítványaiknak vagy sportsérülés, vagy más mozgásszervi fájdalom miatt ki kellett hagyniuk edzéseket, vagy több hetet, akár hónapokat kellett arra várniuk, hogy visszatérjen a teljesítményük.

Kevesebb sérülés, látványos eredmények!

Ma már egyre több ember sportol és életkortól függetlenül értéknek tartja a mozgás örömét. Ez eredményezte azt az új Medical Fitness megközelítést, amely szerint az edzői és a különféle, mozgásszervi rehabilitációs és egészségügyi rendszerek, a gyógytorna, a sportrehabilitáció tulajdonképpen egy nagy közös rendszert alkotnak.

Az edző számra lehetővé teszi, hogy a korábbiaknál sokkal színvonalasabban és magabiztosabban, eredményesebben végezze a munkáját.

A jó hír, hogy ma már sok olyan módszer, korszerű technika létezik, ami minden korábbinál hatékonyabb eszközt ad nem csak az egészségügyi szakemberek, hanem még az edzők kezébe is. Ilyenek például a régebben csak a kórházakban használható gyógyító lézer eszközök, amelyek az edzők hétköznapi munkáját is jelentősen tudják segíteni.

Hogyan hozhatod ki a legtöbbet a tanítványaidból?

Edzőként segítheted kliensed abban, hogy az edzést, a teljesítmény növelését, az erőnövelést, vagy akár a mozgás örömét megakadályozó fájdalom csökkenjen, vagy akár megszűnjön. A speciális technikák és gyakorlatok betanításával képessé válsz a sportolóid regenerációját felgyorsítani és teljessé tenni.