BodyMapping - Ízületi mozgások elemzése képzés bemutatása

Az egynapos képzésen megismerkedhetsz a BodyMapping egyedülálló szemléletével. Vizsgáljuk a fizikai, testi eltéréseket, a mozgást, a test struktúráját (testtartást), a fascia-rendszert valamint az izomláncokat.

A képzés leírása

A kurzuson olyan új gondolkodásmódot sajátíthatsz el, amelynek segítségével új szemszögből látod majd a sportolóid mozgását.

Elemezzük az ízületek mozgásterjedelmét, az ízületi-mozgásbeli összefüggéseket, akár sportspecifikus mozgások esetén is. Gyakoroljuk a “holisztikus” szemléletet, azaz egy-egy lokális probléma esetén is az egész testet vizsgáljuk, hogy megtaláljuk a tünet megoldásához szükséges kapcsolatokat.

A képzés instruktora

Csíky Ferenc – rehabilitációs szakember

A képzéssel járó előnyök
  • Könnyebben felismerheted a sportolóid, klienseid problémáját,
  • észreveheted a problémák, tünetek közti összefüggéseket, és
  • eljuthatsz a tünetek kialakulásáért felelős okokig. (pl. hogyan okozza egy vakbél heg a gyenge vállmobilitást?)

A BodyMappinget az általad már ismert módszerekkel – pl. korrektív gyakorlatok, kinesio tape, stb. – kiválóan összekötheted.

Gyógytornászként többször szembesültem azzal, hogy a mozgásszervi panaszokat nem lehet testtájakra lebontva kezelni. Sokat hallunk napjainkban az ún. holisztikus látásmódról, amikor is a testre egészként tekintünk és figyelembe vesszük a páciens érzelmi, fizikai és szociális állapotát is. Olyan szemléletmóddal ismerkedhettem meg, amely megfelel a holisztikus szemléletnek és ezáltal hatékonyabbá teheti a későbbi munkámat. A kurzus segítséget nyújt ahhoz, hogy az eddig tanultakat egységes rendszerbe foglaljuk, illetve további információkkal egészítsük ki és azokat a gyakorlatban is alkalmazni tudjuk, mint például az izomláncok-, illetve a fascia rendszerét és azok patológiai elváltozásait, továbbá egyes reflexológiai ismereteket.

dr. Kárpáti Klaudia

gyógytornász, Honvédkórház, Állami Egészségügyi Központ

BodyMapping általános bemutatása

Következő BodyMapping – Ízületi mozgások elemzése oktatói képzések