Alkalmazott anatómia

=

típus:

rehabilitációs módszer
=

eszközigény:

nem igényel eszközt
=

fejlesztés típusa:

hazai fejlesztés
=

elsajátítása edzői tapasztalatot igényel:

igen
=

módszer jellege:

inkább gyakorlati

ALKALMAZOTT ANATÓMIA – TANKÖNYVEKBŐL A VALÓSÁGBA

Gyakori, hogy a szakemberek a legjobb képzéseket elvégezve sem képesek a tanult módszereket magas színvonalon alkalmazni. Az elméleti, tankönyvi tudást túlságosan nehéz átültetni a gyakorlatba, ahol a tiszta és érthető példák helyett egy bonyolultabb, térbeli, mozgó, élő ember testét és mozgását kell figyelni.

Ennek következményeként nem csak az edzések és a prehab-rehab gyakorlatok sikeressége csökken, hanem az elvégzett képzések is feleslegesnek, kidobott pénznek tűnhetnek.

Az Alkalmazott Anatómia lényege, hogy a tankönyvek kétdimenziós képi világához képest a valóságban, mozgás közben is átlásd a vizsgált személy anatómiáját, mozgását.

A korábbi elméleti tudás így megelevenedik, élővé, gyakorlatiassá válik, ami könnyebben alkalmazható a mindennapi munka során. A továbbképzések érthetőbbé, követhetőbbé válnak, hiszen megvan az a közös nyelv, ami szükséges ahhoz, hogy sikeresen kommunikálj más edzőkkel, gyógytornászokkal és más egészségügyi szakemberekkel.

Lásd és tapintsd ki!

A módszer lényegét képező térbeli látás, valamint a tapintási készségek fejlesztésével a vizsgált anatómiai struktúrák precízen beazonosíthatóvá és megnevezhetővé válnak. Ennek köszönhetően megértheted, hogy az adott sportolónak, tanítványnak a mozgása miért olyan, amilyen.

A térbeliség és a mozgás összefüggéseinek elsajátítása pedig egy olyan, minden nap használható tudást ad, ami megalapozza például a helyes, egyénre szabott ezdésterv összeállítását, vagy a prehab és rehab gyakorlatok kiválasztását.

Az Alkalmazott Anatómia ezáltal magabiztosabbá, eredményesebbé teszi bármely mozgással foglalkozó szakember munkáját, és megtöbbszörözi a továbbképzések hatékonyságát.

OKTATÓI KÉPZÉS

AZ ALKALMAZOTT ANATÓMIA KÉPZÉS BEMUTATÁSA

Szeretnél magabiztosabban tájékozódni az emberi testen, akár mozgás közben? Szeretnéd tudni, hogy mi az oka egy-egy mozgás- vagy teljesítménybeli elakadásnak? Magabiztosabban adnál olyan egyénre szabott gyakorlatokat, amik meghozzák a várt eredményt?
A képzés leírása
A már meglévő anatómiai tudásodat átismételjük és továbbfejlesztjük: egyrészt ízületről ízületre, izomról izomra haladva, másrészt a test egészét tekintve. Ez ahhoz szükséges, hogy érthetővé váljon számodra a továbbképzések anyaga, és tudd követni mindazt, amit a gyakorlatban tanít az oktató.

Az anatómiai ábrákat és képeket kiemeljük a kétdimenziós könyvek világából, és átformáljuk őket térbeli struktúrákká. Nagy hangsúlyt fektetünk a különböző síkokban és mélységekben való térbeli látás kifejlesztésére, valamint a mozgásbeli összefüggésekre, hogy ezentúl “ránézésre” meg tudd állapítani például azt, hogy mi tartja vissza a sportolódat az optimális fejlődésben.

A képzés céljai
A test viszonyítási pontjainak megismerésével sokkal könnyebben tájékozódsz majd a különböző anatómiai képletek között, akár mozgás közben is. Összefüggésében, komplex módon értheted meg, hogy egy adott mozgást milyen izmok hoznak létre, vagy éppen melyek fékezik, gátolják. Ez a tudás bármelyik mozgásszervi probléma megoldásában kulcsfontosságú szerepet játszik.

A tapintási képesség fejlesztése szintén a képzés fő céljai közé tartozik, sok esetben ugyanis nem elég kívülről látni a testet. Magabiztos tapintási képességgel  a gyakorlatban is fel tudod ismerni, meg tudod különböztetni egymástól az izmokat és más anatómiai struktúrákat. Tudni fogod, hogy épp mit tapintasz, illetve azt is, hogy amit keresel, pontosan hol, milyen mélységben kell keresned – és honnan fogod tudni, hogy megtaláltad. Ez edzőként is egy értékes eszköz.

A képzés végső célja az, hogy precizitást és magabiztosságot vigyen az eddigi bizonytalan, és túlságosan elméleti anatómiai tudásodba, hogy a szakmai tevékenységed sikeresebbé, és értékesebbé válhasson.

A képzés oktatói
Csíky Ferenc és Lajter Attila

PROGRAMOK

Ground Force Method instruktori képzés - Level 1 - 2022.03.04-05.

125 000 Ft

Ground Force Method instruktori képzés - Level 2 - 2022.03.05-06.

125 000 Ft

Ground Force Method instruktori képzés - Level 1+2 - 2022.03.04-06.

240 000 Ft

Functional Movement System oktatói képzés - Level 1 - 2022.04.09-10.

175 000 Ft 150 000 Ft

Certified functional strength coach oktatói képzés - Level 1 - 2022.05.06-07.

245 000 Ft 185 000 Ft

Certified functional strength coach oktatói képzés - Level 2 - 2022.05.07-08.

305 000 Ft 245 000 Ft

Certified functional strength coach oktatói képzés - Level 1+2 - 2022.05.06-08.

550 000 Ft 425 000 Ft

Bodyrope szakértői képzés - Level 1 - 2022.05.15.

75 000 Ft 55 000 Ft

Strongfirst girya intruktori képzés - Level 1- 2022.08.12-14.

515 000 Ft 350 000 Ft