ALKALMAZOTT ANATÓMIA KÉPZÉS BEMUTATÁSA

Szeretnél magabiztosabban tájékozódni az emberi testen, akár mozgás közben? Szeretnéd tudni, hogy mi az oka egy-egy mozgás- vagy teljesítménybeli elakadásnak? Magabiztosabban adnál olyan egyénre szabott gyakorlatokat, amik meghozzák a várt eredményt?

Anatómiai továbbfejlesztés, gyakorlatiasan

A már meglévő anatómiai tudásodat átismételjük és továbbfejlesztjük: egyrészt ízületről ízületre, izomról izomra haladva, másrészt a test egészét tekintve. Ez ahhoz szükséges, hogy érthetővé váljon számodra a továbbképzések anyaga, és tudd követni mindazt, amit a gyakorlatban tanít az oktató.

Az anatómiai ábrákat és képeket kiemeljük a kétdimenziós könyvek világából, és átformáljuk őket térbeli struktúrákká. Nagy hangsúlyt fektetünk a különböző síkokban és mélységekben való térbeli látás kifejlesztésére, valamint a mozgásbeli összefüggésekre, hogy ezentúl “ránézésre” meg tudd állapítani például azt, hogy mi tartja vissza a sportolódat az optimális fejlődésben.

A képzés céljai

A test viszonyítási pontjainak megismerésével sokkal könnyebben tájékozódsz majd a különböző anatómiai képletek között, akár mozgás közben is. Összefüggésében, komplex módon értheted meg, hogy egy adott mozgást milyen izmok hoznak létre, vagy éppen melyek fékezik, gátolják. Ez a tudás bármelyik mozgásszervi probléma megoldásában kulcsfontosságú szerepet játszik.

A tapintási képesség fejlesztése szintén a képzés fő céljai közé tartozik, sok esetben ugyanis nem elég kívülről látni a testet. Magabiztos tapintási képességgel  a gyakorlatban is fel tudod ismerni, meg tudod különböztetni egymástól az izmokat és más anatómiai struktúrákat. Tudni fogod, hogy épp mit tapintasz, illetve azt is, hogy amit keresel, pontosan hol, milyen mélységben kell keresned – és honnan fogod tudni, hogy megtaláltad. Ez edzőként is egy értékes eszköz.

A képzés végső célja az, hogy precizitást és magabiztosságot vigyen az eddigi bizonytalan, és túlságosan elméleti anatómiai tudásodba, hogy a szakmai tevékenységed sikeresebbé, és értékesebbé válhasson.

A képzés oktatói

Csíky Ferenc és Lajter Attila