EDZŐK TÁPLÁLÉKLÁNCA

A fitnesz ugyanolyan üzleti alapokon működik, mint minden más, és elsődlegesen azzal kell tisztában lenned, mennyit érsz a piacon, mennyit kérhetsz el a szolgáltatásodért. Amennyiben ez nem éri el azt a szintet, amit terveztél, sokat segíthet, ha egyrészt megfelelő marketing tevékenység van a háttérben, de ez nem minden – olyan edzőnek kell lenned, aki olyan tudással rendelkezik, amivel a piacon lévő edzők többsége nem, és idővel ehhez kapcsolódik majd a már sikeres klienseidre alapozott klientúra kiépítése.

1. A teljesítmény változóin kívül egyéb tényezőket is képes felmérni...

A teljesítmény változóin kívül egyéb tényezőket is képes felmérni, monitorozni, akár napi szinten, hagyományos módon vagy műszaki segítséggel (pulzus, idegrendszer aktuális állapota stb.). Az adatokat alkalmazza az egyéni terhelés kialakítása során. Képzi magát, olvas, az új ismereteket feldolgozza, rendszerezi. Számos helyzetre bevált, kipróbált rendszere van (felmérés, monitorozás, progressziók, új kliens stb.), melyeken önállóan változtat, ha a helyzet úgy kívánja. Az edzésben, edzéstartásban több éves rutinnal bír, legyen az csoportos vagy személyi edzés. Jelentős mennyiségű referenciával rendelkezik.

2. AZ EDZÉSEN KÍVÜL IS HATÉKONYAN KÉPES SEGÍTENI A KLIENST...

Az edzésen kívül is hatékonyan képes segíteni a klienst (regeneráció, táplálkozás, életmód stb.). Képben van az edzés világával, tartja a lépést, olvas, képzi magát. Az edzésben és edzéstartásban több éves rutinnal bír, akár mentorral is dolgozik.

3. KÉPES ÖNÁLLÓ DÖNTÉSHOZÁSRA, ÁTLÁTJA AZ EDZÉSPROGRAMOK KÖZÖTTI ÖSSZEFÜGGÉSEKET...

Képes önálló döntéshozásra, átlátja az edzésprogramok közötti összefüggéseket. Nem csak napi edzést, de edzéstervet is képes létrehozni, amit képes személyre is szabni. Képes a helyes mozgásminta érdekében hosszútávú progressziót alkalmazni. Képes a teljesítmény felmérésére és a mért adatok felhasználására. Az edzésben, edzéstartásban néhány éves rutinnal bír.

4. FRISS OKJ-S KÉPESÍTÉSSEL BÍR, AZ EDZÉSTERVEZÉSHEZ NEM ÉRT, MÁSOL...

Friss OKJ-s képesítéssel bír, az edzéstervezéshez nem ért, másol. Programról programra ugrál, edzéssémákat követ, az önálló tervezéssel gondjai vannak. Az edzésben, edzéstartásban nincs rutinja. Az edzésprogram megkezdése előtt nem végez felmérést, így korrekciókat sem alkalmaz.

Szeretnéd megtudni, hogy mire van szükséged ahhoz, hogy magasabbra juss, mint edző?

Töltsd ki az ingyenes karriertervezőt itt!