MOVELAB ACADEMY SZAKÉRTŐI KÉPZÉS

BUTEYKO CLINIC® ONLINE INSTRUKTORI KÉPZÉS 

Szeptember 2, 5, 9, 12, 16, 19, 23
Helyszín
Online Zoom instruktori képzés
Időpont

2020. szeptember 2-23.

Képzés nyelve

A programot Lakatos Péter vezeti magyar nyelven.

Ismerd meg

BUTEYKO CLINIC® ONLINE INSTRUKTORI KÉPZÉS

Élő online instruktori képzés Lakatos Péter Master Instruktor vezetésével
Csatlakozz az egyre népesebb instruktori csapatunkhoz

Képzés időpontja: Szeptember 2, 5, 9, 12, 16, 19, 23

A Buteyko-módszer egyre nagyobb érdeklődésre tart számot a természetgyógyászok, táplálkozástudósok, pszichológusok, pszichoterapeuták, masszázsterapeuták, jógaoktatók, oszteopaták, fizioterapeuták, fogorvosok, fogászati asszisztensek, myofunkcionális terapeuták, logopédusok, valamint olyan átlagemberek körében is, akik beépítenék a Buteyko légzésmódszert a mindennapjaikba, és szeretnék tanítani a módszert felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt. Világszerte egyre többen alkalmazzák sikerrel a Buteyko-módszert számos egészségügyi panasz enyhítésére, illetve jelentős mérséklésére. Szerezz Buteyko instruktori végzettséget, és már néhány hónapon belül belevághatsz a kliensek tanításába. Ráadásul otthonról is tanulhatsz, utazás nélkül.

Az első edzőtermemet 1991-ben nyitottam, így mondhatom, edzők több generációjával volt lehetőségem dolgozni. A kérdés a több, mint 25 év alatt sem változott: hogyan lehet minimális befektetéssel elérni az optimális eredményt?

Lakatos Péter, Buteyko Clinic oktató

Ismerd meg

KINEK ÉS MIRŐL SZÓL A KÉPZÉS?

 • Erőnléti és fitnesz szakembereknek 60% 60%
 • Rehabilitációs szakembereknek 100% 100%
 • Kezdő szakembereknek 70% 70%
 • Laikusoknak 40% 40%
 • Haladó szakembereknek 100% 100%
 • Anatómiai tudás 70% 70%
 • Fittség 20% 20%
 • Mennyire használható már a képzés utáni napon? 90% 90%
 • Gyakorlat / elmélet aránya 40% 40%

Az élő online instruktori képzés segítségével az alábbiakat érheted el:

 • Azonosítani tudod a klienseid diszfunkcionális légzésmintáit.
 • Elsajátítod, miként lehet megtanítani a Buteyko Clinic módszert gyerekeknek, tinédzsereknek és felnőtteknek.
 • Számtalan egészségügyi probléma kapcsán alkalmazni tudod a Buteyko Clinic módszert, ideértve többek közt az alábbiakat: asztma, COPD, rhinitis, allergiák, szorongás, stressz, pánikrohamok, fáradtság, ADHD, magas vérnyomás, álmatlanság, horkolás és obstruktív alvási apnoé. Gyerekek és tinédzserek esetében a Buteyko-módszer segíteni tud a craniofaciális fejlődéssel, alvással, asztmával és koncentrációval kapcsolatos panaszok terén is.
 • Segíteni tudsz a légzés újratanulásában a fiziológiailag normális légzés helyreállításához.
 • A saját időbeosztásod szerint tanulsz és vizsgázol. 3 hónapod van a képzés és a vizsgafeltételek teljesítésére.

  BUTEYKO CLINIC® ONLINE INSTRUKTORI KÉPZÉS  

  Élő online instruktori képzés Lakatos Péter Master Instruktor vezetésével

  • 7×2 órás Zoom rögzített meeting keretében Lakatos Péterrel
  • Élő online instruktori képzés (Zoom-on keresztül) Lakatos Péterrel
  • Élőben kommunikálhatsz Péterrel – tisztázhatod az instrukciókat és kérdéseket is tehetsz fel
  • Hozzáférés az összes online alkalom felvételéhez (tanulj a saját időbeosztásod szerint – minden alkalmat rögzítünk és feltöltünk az online felületre)
  • Azonnali hozzáférés az átfogó ismeretanyagot tartalmazó online oldalhoz, angol nyelven
  • Egy írásbeli teszt, valamint esettanulmányok (melyeket maga Patrick és Péter bírál el) is szükségesek az instruktori diploma megszerzéséhez 

  Információk

  Résztvevőknek

  Itt minden információt megtalálsz a képzésről

  AZ ÉLŐ ONLINE INSTRUKTORI KÉPZÉS ELEMEI

  • 7×2 órás Zoom rögzített meeting keretében Lakatos Péterrel, minden szerdán és szombaton, 19 órakor.

  • Élő online instruktori képzés (Zoom-on keresztül) Lakatos Péterrel.

  • Élőben kommunikálhatsz Péterrel – tisztázhatod az instrukciókat és kérdéseket is tehetsz fel.

  • Hozzáférés az összes online alkalom felvételéhez (tanulj a saját időbeosztásod szerint – minden alkalmat rögzítünk és feltöltünk az online felületre)

  • A program megkezdésekor hozzáférés az átfogó ismeretanyagot tartalmazó online oldalhoz, angol nyelven.

  • Egy írásbeli teszt, valamint esettanulmányok (melyeket maga Patrick és Péter bírál el) is szükségesek az instruktori diploma megszerzéséhez.

  A diploma megszerzésének feltételei: 1) online képzés teljesítése, 2) írásbeli vizsga teljesítés, 3) három kliens kezelése és ezek mindegyikéről rövid esettanulmányok írása. A vizsgát és az esettanulmányokat Patrick és Péter bírálja el.

  KINEK AJÁNLJUK

  Ez az online instruktori képzés ajánlott mindenkinek, aki az egészségügy területén dolgozik, valamint olyanoknak is, akik szeretnék izgalmas új készségekre szert tenni, még hatékonyabb segítséget nyújtva ezáltal a klienseiknek. Az átfogó online képzés anyagát Patrick McKeown (Buteyko Clinic International) állította össze, részletesen bemutatva, miként lehet alkalmazni a Buteyko-módszert számtalan különféle egészségügyi panasz esetén, mint például: asztma, alvás közbeni rendellenes légzés (horkolás és alvási apnoé), szorongás, pánikrohamok, stressz, magas vérnyomás, ADHD és craniofaciális fejlődés. Az egyes modulok tartalma lentebb kerül bemutatásra.

  Az 1. szekció a légzés fiziológiájának elméletére, a diszfunkcionális légzésminták egészségre gyakorolt hatására, valamint a Buteyko-módszer tudományos hátterére fókuszál. A 2. szekcióban lépésről lépésre bemutatjuk, miként lehet megtanítani a Buteyko Clinic módszer egyes légzőgyakorlatait.

  A képzés során a Buteyko Clinic módszer minden egyes aspektusát bemutatjuk átfogó, de egyszersmind könnyen megérthető módon. Minden modulhoz videóanyag és letölthető prezentáció is tartozik. Emellett számtalan további kiegészítő olvasnivaló és oktatási anyag érhető el a www.buteykoclinic.com instruktori felületén, melyhez teljes és időkorlát nélküli hozzáférést kapsz. A prezentációk során a Buteyko légzőgyakorlatokat több nézőpontból is megközelítjük, valamint gyakorlati bemutató is kapcsolódik hozzájuk. Emellett részletes légzésprogramokkal is ellátunk, melyeket személyre szabottan alkalmazhatsz klienseidnél az egészségi állapot, az életkor és a légzési volumen függvényében. Az átfogó képzés során minden eszközzel ellátunk ahhoz, hogy alkalmazni tudd ezt az elképesztően hatékony technikát a különféle diszfunkcionális légzésproblémák kapcsán és instruktorként tevékenykedhess. Az instruktori cím megszerzését követően a profilod felkerül a www.buteykoclinic.com oldalra.

  Patrick McKeown a Buteyko-módszer legelismertebb szakértője. A néhai Dr. Buteykonál, a módszer megalkotójánál szerezte meg az instruktori címet, azóta pedig több ezer klienssel dolgozott már együtt, több száz instruktort képzett már ki, valamint kiadott 7 könyvet, melyek közül 3 felkerült az Amazon bestsellerek listájára is. Patricket rendszeresen hívják beszédet tartani fogorvoslással és légzéssel kapcsolatos konferenciákra világszerte.

  A KÉPZÉS TARTALMA
  1. ELŐADÁS: KRÓNIKUS HIPERVENTILLÁCIÓS SZINDRÓMA

  Ebben a videóban megismertetünk a krónikus hiperventilláció történeti hátterével, valamint azzal, hogy miként tudod felismerni a klienseidnél a tipikus jellemzőit. Állapítsd meg pár perc alatt, hogy a kliensed légzésmintái diszfunkcionálisak-e.

  1. ELŐADÁS: STRESSZ ÉS LÉGZÉS

  A stressz jelentős hatással van a légzésünkre, hatására ugyanis a légzés felgyorsul, mélyebbé és észrevehetőbbé válik, és nagyon gyakran a szájon át történik. A stressz ellensúlyozására a tipikus tanács az, hogy vegyünk mély lélegzetet – pedig valójában gyökeresen rossz megoldás, ha nagy mennyiségű friss levegővel töltöd meg a tüdődet. Ehelyett a relaxációs reakció előidézéséhez finoman lassítsd le és lágyítsd el a légzésedet, ezáltal javítva a keringést, valamint az agy oxigénellátását. Ez aktiválja a paraszimpatikus idegrendszert, mely nyugtató hatással van a testedre és az elmédre egyaránt.

  1. ELŐADÁS: HOGYAN KELLENE LÉLEGEZNÜNK?

  Ebben a videóban megismertetünk a hatékony légzési szokásokkal. Mint azt a szakirodalom is alátámasztja, az egészséges légzés könnyed, csendes, erőfeszítéstől mentes, lágy, az orron keresztül történik a rekeszizomba, ritmusos, egy apró szünettel a kilégzést követően. Így lélegeztek az emberek, míg a kényelmes modern életmód meg nem változtatott mindent, beleértve a légzésünket is.

  1. ELŐADÁS: A LÉGZÉS FIZIOLÓGIÁJÁNAK BEMUTATÁSA EGYSZERŰEN, ÉRTHETŐ MÓDON

  Ismerd meg a légzés fiziológiáját, beleértve a légzés működését és szabályozását, az oxihemoglobin disszociációs görbét (hogyan kerül kiválasztásra az oxigén a vérből a sejtekbe), a légzés és a vér pH értékének kapcsolatát, valamint azt is, hogy a légzés miként befolyásolja a keringést, valamint a légút nyitását és záródását.

  1. ELŐADÁS: AZ ORRBAN TALÁLHATÓ NITROGÉN-MONOXID: A GYÓGYÍTÓ MOLEKULA

  A nitrogén-monoxidra időnként a ’hatalmas molekula’ néven hivatkoznak. Ez a molekula az orrmelléküregekben termelődik, és minden egyes lélegzetvétellel lejut a tüdőbe, onnan pedig a vérbe. A nitrogén-monoxid számos alapvető funkciót tölt be az emberi testben, ideértve többek között a beérkező levegő fertőtlenítését, a magas vérnyomás és koleszterinszint visszafordítását és megelőzését, a homeosztázis (a test egyensúlyban tartása) fenntartását, valamint a neurotranszmissziót (az agysejtek egymás közti kommunikációja).

  1. ELŐADÁS: ORRLÉGZÉSSEL AZ OXIGÉNFELVÉTEL JAVÍTÁSÁÉRT ÉS A SEJTEK OXIGÉNELLÁTÁSÁNAK FOKOZÁSÁÉRT

  Tanulmányokkal kellőképpen alátámasztott tény, hogy az orrlégzés rendkívül fontos a minőségi alváshoz, a tág légutak fenntartásához, valamint a vér oxigénfelvételének és a sejtek oxigénellátásának fokozásához. Emellett a gyerekkori szájlégzés kulcsfontosságú az arc és a légutak helyes fejlődéséhez is. Ha a gyermek életének első pár évét folyamatosan nyitott szájjal tölti, az elváltozásokat idézhet elő az arcformájában, mely egy kevésbé vonzó arcot, valamint élethosszon át tartó obstruktív alvási apnoét eredményezhet.

  1. ELŐADÁS: A HIPERVENTILLÁCIÓS SZINDRÓMA HATÁSAI

  A néhai Dr. Claude Lum szerint a krónikus hiperventilláció bizonyos mértékben minden egyes szervre és rendszerre hatással van. Bemutatjuk, milyen negatív hatásokkal van a krónikus hiperventilláció a légző-, a kardiovaszkuláris- és a gasztrointesztinális rendszerre, a szorongásra, az alvásra, az energiaszintre, a hangképzésre, valamint az általános egészségi állapotunkra.

  1. ELŐADÁS: A LÉGZÉSI VOLUMEN MÉRÉSE

  Mérd meg a klienseid légzési volumenét a Kontroll Szünet segítségével. A kényelmes lélegzet visszatartás hossza segítségével megmérhetjük a légzési volument – a módszer hatásosságát pedig számtalan kutatás támasztja alá 1975-től egészen napjainkig.

  1. ELŐADÁS: ORRDUGULÁS (RHINITIS)

  Ez az előadás rhinitis, valamint a jellemzően ártatlan szokásnak tartott szájlégzés negatív hatásainak tudományos hátterével foglalkozik, kitérve számos gyakori és káros panaszra – ilyenek lehetnek például az asztma, az alvás közbeni rendellenes légzés, az ADHD és a nem megfelelő craniofaciális fejlődés.

  1. ELŐADÁS: LÉGZÉS ÉS VOKÁLIS DISZFUNKCIÓ

  A beszéd két alapvető emberi funkció – a légzés és a kommunikáció – kombinációja. Ennek kapcsán számításba kell vennünk az egyes tényezőket egymásra gyakorolt hatását is. Az egyik terület megzavarása révén ugyanis felborulhat az az egyensúly, mely elengedhetetlen az egészséges hangképzéshez.

  1. ELŐADÁS: ORRDUGULÁST VIZSGÁLÓ TANULMÁNY

  Egy tanulmány során azt vizsgálták, milyen hatással van a Buteyko-módszer asztmás betegek orrproblémáira. A három hónapos utánkövetés eredményei azt mutatták, hogy az orrproblémák – beleértve a horkolást – 70%-kal enyhültek.

   

  ZOOM MEETING IDŐPONTOK

   Szeptember 2, 5, 9, 12, 16, 19, 23

  OKTATÁSI NAPOK - ANYAGOK ELÉRHETŐSSÉGE

  Mi van akkor, ha az adott oktatási napon nem tudsz ott lenni a ZOOM előadáson. Az előadást rögzítjük és zárt helyen eléred 48 órával a program után, illetve később is visszanézheted.

  A KÉPZÉS ÁRA, FIZETÉSI FELTÉTELEK

  Felhívjuk a figyelmed, hogy a befizetés teljes egésze az Oxygen Advantage nemzetközi honlapján történik. Link: https://buteykoclinic.com/events/budapest/
  Az árak ezek:· Legnagyobb kedvezmény – 750 EUR július 1-ig fizetve, amelyből 100 EUR a regisztrációs díj.
  · Kedvezményes – 800 EUR augusztus 1-ig fizetve, amelyből 100 EUR a regisztrációs díj.
  · Teljes ár – 850 EUR augusztus 1 után fizetve, amelyből 100 EUR a regisztrációs díj. 

  KÉPZÉS NYELVE

  A programot Lakatos Péter vezeti magyar nyelven.

  Tanulj és Fejlődj!

  Nézd meg legújabb szakértői képzéseinket

  Tanulj és Fejlődj!

  Nézd meg legújabb szakértői képzéseinket

  1149 Budapest, Kövér Lajos utca 21-25.

  KÉRDÉSED VAN? ÍRJ NEKÜNK: